tisdag 2 augusti 2011

Tisdagens känslor..Är så otroooooooligt sugen på att skaffa en KATT igen...men måste bearbeta dessa känslor...bort bort..inte bra..Jag älskar katter!!! Har ALLTID levat med katt/katter!!! Haft kattungar i omgångar, då vi bodde i villa...bott i radhus, hade katt!!NU bor jag kattfel!! I en lägenhet på femte våningen, trivs inga katter!! Såg i tidningen i går...Rädda Simba, 10 månader...så underbart söt katt...min hand trånade efter telefonluren..ring ring ring...hämta söt katt, pussa kela gosa, mysig..men klokheten vann före hjärtat för en gång skull....Har ju sålt mina katter förra året, för det inte funkade att bo med dem i en trea...tyckte synd om dem..instängda, låg och väntade på matte, bedjande,med sina ljusblåa vackra Birmaögon...MEN nu vill jag ha dem tillbaka...Känslor..bort bort..
Ok..annars helt ok, solen skiner och jag har INTE städat...suck..bara torkat av köksgolvet..
Råkade tappa ut min kära fiskleverolja..Möllers tran!! OM man tager en matsked Möllers Tran varje dag, behöver man inga andra vitaminer,läste jag nånstans...Men den slank ur mina händer, och nästan all olja rann ut och sprätte upp på mina TAPETER. Ser hemskt ut..-tapetsera" om, sa Sonen!! Hm, vansinne, det är ju rätt nytapetserat..Kan man måla en akvarell där..mitt i stora oljefläcken, eller en oljemålning kanske???
Nice att ha sonen bo hos mig...han är så trevlig..sitter vid sin dator vid andra sidan bordet..Idag planerar vi att ta med Mormor till köpcentrat..'
Var igår hem till morlillamor, städade och lagade lite mat..Hon är inte pigg säger hon...jag har nog svårt att se det, för hon ser så pigg ut..svårt att veta hur en 87årig envis dam känner sig..envis ja..hahhahaha..Märkte igår att hon lämnat tillbaka trygghetslarmet, för andra gången..jag sa inget, orkar inte!! Ramlar hon, ja vad ska jag göra...hon har inget larm, och OM hon har larm, så låg det på köksbordet!!! Envis, och rätt argsint också..och känner sig gammal och vill dö...
Ja, inte lätt inte lätt!! Nu har syrran dragit till Stockholm..för gott...Överlåtit huset sitt nu, till de nya, som ska bo där..Inte kul inte kul...jo för dem, inte för mig...Saknar söstra mi!! Hon bodde hos mig i går natt..sov i sängen bredvid, men hon Snarkade.Hahha, kommer inte sakna hennes snark!! Hon hade bränt sig på en humla och tjatade om det hela dagen..kommer inte sakna henne...suck ...jo det gör jag!!!
Imorron packar jag bilen och far till Fars sommarstuga utanför Uppsala....
Den ligger vid en sjö och där väntar di små abborrarna på oss...

10 kommentarer:

 1. Oj, det var mycket på en gång. Måla en bild på tapeten och så skrattar du varje gång du ser den, minns...
  Vi har en likadan mor (Uffes) som också tar bort trygghetslarm och dylikt. Tror nog att Anita och alla i hennes ålder gnäller över trötthet för att de känner sig ensamma. Det är inte lätt att bli gammal. Så rart av dig att finnas för henne så mycket du hinner.
  Ha det gott i abborrvattnen!

  Karinkram!

  SvaraRadera
 2. Att längta efter djur är helt naturligt, varjefall i min värld..*ler*. Jag är osäker på om jag skulle funka utan mina..förstår din längtan, men håller med om att du nog bor lite fel för en kisse!!
  Ja de där att ha barnen boende hos sig är kul ibland, har haft sånna perioder med några av mina mellan skolor och långa utlandsäventyr.

  Tror jag du kommer sakna syrran när hon flyttat iväg, de blir alltid tomt o konstigt när man får sina nära på avstånd. Men desstå roligare varje gång ni kan ses.

  Envis tant din mamma. Men jag tror faktiskt vi också kommer bli så där...man har nog lite svårt att acceptera när man inte längre kan röra sig fritt, göra allt man vill o liksom bara väntar på "livet efter där" . De där är nog ingen dans på rosor..!!
  Ha en skön fortsatt vecka. Kramiz Anki

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där med djur. Skulle kunna ha huset fullt av alla sorter om inte förnuftet skriker nej, nej varje gång jag är på vippen.En hund räcker nu och efter henne blir det inget husdjur alls. Trygghetslarm ja. Kanske känns tryggare för alla runt omkring än för "offret" själv. Min mamma 89 är noga med sitt men en numera avliden gammal vän tyckte att det kunde ligga bredvid sängen ifall det hände något på natten. Kände han sig dålig ringde han till oss fem mil bort och frågade om vi tyckte att han kunde trycka på larmet. Kan se hur han sitter däruppe och flinar nu och säger: Där ser ni! Inte hjälpte det med något förbaskat larm!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 4. Det var mycket känslor. Synd om tapeterna men fiska låter kul!

  SvaraRadera
 5. Jag VET precis hur det känns, utan katt, sen blev jag med katt, och en till...de var två innekatter ett tag, tills vi slog ned brevlådan för gott här ute. Sen blev det först ett par försiktiga kattdamer, som sedan utvecklats till två helt olika kattkaraktärer. Den ena skulle aldrig livet smutsa ned sina klor med en skitig sork, den andra jagar som om hon aldrig gjort annat.
  Olja på tapeten...inte kul!! Finns det inget man kan smeta på...Salt, potatismjöl eller vad sjutton är det man brukar använda...men det förstås, hur sjutton ska du få fast det på väggen...? Det får vi klura på!!
  Ha´det så¨gott i Uppsala!!
  kram kram

  SvaraRadera
 6. Hej och hå i gardinen den blå...här var det känslor stora som små...
  Vilket fint Inlägg! förstår förstår förstår och en tår rinner på min kind. Så klokt du tänker!
  Må väl och ha det så gott.
  Kram från mig.

  SvaraRadera
 7. Hej! Förstår dina känslor och din längtan efter katt.
  Men det gäller ju att tänka efter före... Jag säger som Monica: "Så klokt du tänker!"
  Ha det gott vännen! /SA

  SvaraRadera
 8. hej! har inte varit inne hos dig på evigheter pga separation och flytt. nu bor jag i egen lägenhet sedan två dagar. å inte blir det katt här heller...
  däremot kan jag sakna From - katten från mitt förra boende. han är kvar där så döttrarna träffar honom ibland iaf.
  kram från dalsland//

  SvaraRadera
 9. Som kattägare förstår jag så väl din längtan efter katt. Det är kloka och fina djur.

  Tråkigt med tapeten men antingen får du måla något vackert där eller följa sonens råd. ;)

  Mysigt att få rå om sonen lite och härligt att läsa om din kärlek och glädje för både mor och syster. Vi saknar dem vi älskar när de inte är hos oss. Men de finns alltid hos oss i tanken och i hjärtat och tack och lov för telefonen.

  Ta hand om dig kära du!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Måla på fläcken! Du målar ju så snyggt....måla en katt vet jag!
  Förstår att du längtar efter en katt...min syster är likadan...men inte jag.
  Ha en fin helg i Uppsalatrakten.

  Kram
  annika

  SvaraRadera