måndag 8 augusti 2011

dröm om min förvåning...




Med syrran i sängen, blir man som ett fnittrigt barn på nytt..hon hade vit linnepyjamas, istället för det rosa nattlinnet jag minns..eftersom gästrummet är upptaget av sonen E, så delade jag dubbelsängen med storasyster min..Vi satt uppe sent och pratade, drack te och ventilerade vad som hänt oss sen sist!!! Syrran trivs med sitt nya liv...och berättar ivrigt allt hon ska reparera och ändra på i nya lägenheten. Det kommer bli väldigt snyggt när allt är klart..syrran har så bra smak.
Jag sov dock lite halvdant, för hon snarkar. Hon påstår att jag också snarkar, haha som två gamla tanter ligger vi där och drar timmerstockar för varann...Vaknade tidigt, det var trädgårdsbestyr nere på gården. Måste man köra med en trimmer kl 7 på morgonen..säkert njuter han där nere, och tänker på att få väcka alla sjusovare i husen..Så sant jag borde lägga om snart. Börjar arbeta nästa vecka och behöver träna mig i att gå upp tidigt. Men suger nog på karamellen så länge det går.
På förmiddagen kom barnbarnen hit..Tänk att de är två nu...deras mamma tyckte det kändes konstigt att säga barnen, istället för barnet. Lille plutten har inget namn ännu...Vi letade namn på nätet....Linus Ivar Oskar Gustav Albin Frans Jakob Emil Sigge..Hugo Sixten ....ja det var många förslag....Lillebror heter han än så länge. Lillebror bara sover och äter. Ines däremot är det full fart med. Hon tömde snabbt ut skåpet med alla leksaker och plockade runt med dem. Tittade på mommos alla saker. Hon är så försiktig den lilla damen. River inte ner utan tittar och begrundar och undersöker. Så fin flickig. Gillar att tömma ut mormors handväska och plocka med läppglanset och läppstiftet. Vet att munnen ska målas och vispar runt lite över kinderna med rödfärg. Det är så mysigt. Så gosigt och kärleksfullt. En liten unge som kryper upp och säger mommo....plutar med munnen och vill pussas...goa unge..Lillebror sov i min famn mest hela tiden. Snusade och mådde gott. Man kan sitta och titta på det lilla ansiktet hur mkt som helst. Ögonfransarna är så långa och håret svart och långt..så söt han är. Näpna små händer, och hälar. Suck. Ines pratar och sjunger och plockar i lådorna i köket. Hon får det, hon är så gullig.
Sen gick vi till lilla parken. Skulle gunga och gräva sandkaka.Gungade med mommo och blundade..... Rutschkanan var intressant..
Länge var vi där.
Idag var vi lata och åt korv med mos på Deiles..korvmojen. Med räksallad. Inte lillebror förstås och Ines fick köttbullar och makaroner som var hemlagat.
Lat som man är så var det en seg promenad hem till min mamma sen. Hon blir alltid glad när barnbarnet E kommer..
Lång promenad hem sen. Känner att min kondis har försvunnit. Varit så lat denna sommar..
Inte tränat en enda dag...
Det ska bli andra bullar nästa vecka..då jag börjar jobba..och får lite rutiner..bläh..




10 kommentarer:

  1. Härliga underbara barnbarn...
    dom förgyller ens liv och ger det en helt annan mening...
    elva dagar kvar till beräknad tid ska vi bli farmor å farfar....
    så spännande...

    ha d gott vännen...
    säger jag och tittar på din vackra blåa dam vid havet....

    SvaraRadera
  2. Underbara bilder...barnbarn ja, jag har en liten prinsessa här nu som sover gott,,,har varit här nästan en vecka..så gott i gott.
    Men du...vad mysigt de här med syrran, sängen, fnittret..som att bli små igen. Men sanningen är ju att vi blir aldrig vuxna..gott!!
    Dax för jobb igen..jaha ja,,,nu går vi med raska steg mot hösten..min gubbe började igår. Nu är de allvar..fast hösten är fin..jag gillar hösten. Oh nu är jag tillbaka i lagom fart på bloggen igen.
    Kramiz Anki

    SvaraRadera
  3. Ååååhhhh, nu saknar jag syskon...kanske inte bara för att ha någon att snarka ihop med...utan det där mysiga att dela med, som man inte behöver förklara allt för, som känner en inifrån...Å vilken underbar bild på dej och barnbarnet i gungan!!
    Här våndas jag också för vad som snart komma skall...inte den efterlängtade semesterveckan utan det som kommer efter, åter ska man sitta och invänta jobb via mobilen...aldrig veta hur man kommer att jobba framöver...sommaren har varit fantastisk med ett schema att gå efter!!
    Ha´en bra sommardag!!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Det går inte att missa att du njuter av barbarnen! Härligt!

    SvaraRadera
  5. Härligt med besök av barnbarnen, njut så länge dom är små sen har dom inte så mycket tid med mormor/farmor.Mina barnbarn är 20 , 18 , 14 år, så är det när man börjar tidigt så jag kanske får uppleva att få barnbarnsbarn oxå.
    KRAM
    Eva

    SvaraRadera
  6. Härliga bilder på barnbarnen!
    Hihihi... läser om din kondis. Jag har heller inte motionerat speciellt mycket i sommar. Har mest ätit goda middagar och nu märks det på flåset... :)
    Kram till dig.

    SvaraRadera
  7. roligt att sitta och snacka skit sådär =)

    SvaraRadera
  8. Ines och Oskar passar väl fint ihop!? ;)

    SvaraRadera
  9. Det är underbart att läsa om dig och din syster. Vilken syskonkärlek och vad roligt ni två verkar ha det tillsammans! :)

    Mysigt med barnbarn. Jag hoppas att jag kommer att få ynnesten att uppleva barnbarn en dag. :)

    Usch ja, du ä inte ensam med det där med konditionen. Här har det inte heller blivit mycket motion denna sommar. Men däremot ett unnande i överflöd. ;) Får ta tag i de där så fort ledigheten är slut och vardagen åtevänder. Vi får peppa varandra. ;)

    Ta hand om dig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  10. Vilken fin dag (och natt...trots snarket)! Och kondisen tar vi itu med efter sommaren :-)
    Ha en fin kväll,
    Ann-Mari
    Och jo, det var helt härligt att träffa din kusin Karin på Åland :-)

    SvaraRadera