måndag 20 februari 2012

ordverifieringen??

Barbapappan
jag är dum i huvudet..jag kan inte alltid se, bokstäverna när man ska kommentera hos vissa och det krävs verifiering för att kunna göra sig hörd..svårt att se vad det står...tycker jag..men efter ett antal gånger, så ja då klickar det..Har jag sånt??
Idag en dag inte som andra. Suttit hela dagen..på föredrag och föreläsningar...Man är inte van att sitta still..Satt flera gånger och kände hur sömnen ville ta över hela föreställningen...Tråkigt var det också...Men kanske bra och nyttigt att  veta om risker vid dålig hygien och mathållning..magsjuka/förgiftning och vad som händer vid fel hantering av livsmedel...Hur lätt en enda liten minibacillusk,compybolacter (stavas?)  kan smitta ner hundratals med människor..hu man mådde ju illa...Men dagen gick fort..
.Mamma hade ramlat idag i badkaret. Hon hade duschat i badkaret och halkade, slog huvudet i handfatet och ramlade..släpade sig till sängen..Tur att det inte gick värre..inget brutet..men man blir rätt skärrad..Nog därav mitt ointresse över föreläsnigen..
Hon orkade inte fira idag, då sonen fyller 30...ej heller några syskonbarn kunde komma..de små liven har drabbats av magsjuka.,.Lilla Ines pluttan, mår inte alls bra..Men hon ringde och sjöng för morbror..
Morfar kom farandes i sin  röda bil för att fira barnbarnet sitt...Han har visst 22 barnbarn typ, så det är full fart på kalasandet...han är pigg, trots sina krämpor, min lilla far..
Minns som barn, hemma hos farmor ..Min pappa hade de allra fräsigaste bilarna..Han vräkte sig med stora maffiga dundervrålåk...Klart är man bilhandlare, så har man möjligheter. Minns när man som barn, satt och väntade i bilhallarna. Minns doften av nytt läder, bensin och gummi...Minns reklampennorna och ballongerna..de fula kepsarna som man fick, och små michilingubbar...Lilla pappa, kör i dag, en liten söt röd bil..som larmar när han backar, ty han får inte backa på nåt...Tur han har sin bil...tur att han än så länge orkar och kan köra... för bilen är hans ben, säger han, ty han har väldigt svårt att gå..
'Man tänker på de män, och kvinnor också, som inte får köra längre...hur svårt det måste kännas att bli av med möjligheten att kunna ta bilen. Men också att det är tur, att när de bedöms trafikfarliga, inte ska köra bil längre..


10 kommentarer:

 1. jag gillar´t inte och förstår inte varför...
  kram på dig från dalsland//

  SvaraRadera
 2. Jag har TYVÄRR ordverifiering men kan inte ta bort den iom att jag har den nya upplägget. Idiotiskt!
  Min pappa var privatchaufför och körde bil hela sitt liv inne i Stockholm - han blev 85 - trots att han det sista året nog egentligen skulle slutat med det. Men...vem 17 skulle kunna ändra hela hans livsstil. Han hade ju deppat ihop totalt!

  SvaraRadera
 3. De är väl hemskt att sitta och lyssna på någon som inte trollbinder med sitt prata. Skönt att din pappa kan ta sig ut det betyder nog säkert jätte mycket att fortfarande kunna köra bil. Jag tror inte jag har verifiering och de går att ta bort om man inte vill ha det.
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur gör man då?? Jag har försökt men jag klarade det inte!!!! kram

   Radera
 4. Föreläsningar kan vara både sövande o uppiggande:) men jag tror dina tankar var hos mamma.
  Ja de där med ordverifiering är dumt o många gånger svårläst.
  Trist med din mamma, läsigt när de gör så där. Min slog ner för innetrappen för någon vecka sedan så jag har varit på VC med henne flera gånger o lagt om såriga händer. Tur de inte slår ihjäl sig.
  Pigg pappa, de e gott. De e så skönt när de gamla får vara pigga o alerta o hänga med.

  Kramiz

  SvaraRadera
 5. Kul att du tog upp det......tänkte precis att jag skulle skriva om det med.....
  Okay, Ordverifiering för att sålla bort spam men.....man måste kunna läsa vad det står....jag ser inte heller vad det står. Men ibland gissar jag rätt.

  SvaraRadera
 6. Ja men det är väl dödens tråkigt med föreläsningar som liksom bara maler och maler...om sånt som man egentligen vet, eller kanske inte vill veta så exakt...Det kanske skulle hjälpa om föreläsaren såg ut som Richard Gere, då hade man i alla fall något att vila ögonen på...Men jag förstår att det är viktigt med hygien när man jobbar med mat, vi får också påminnelser med jämna mellanrum hur viktigt det är nu i dessa influensatider.
  Lilla mamma, så sköra det är...Jag ringer inte min mamma varje dag, och ibland sen när det dröjer innan hon svara så hinner man tänka många tankar...tänk om hon ligger någonstans...Hon har larm, men det ligger oftast på bordet bredvid sängen...
  Ha nu en bra kväll, här har redan morgonrocken (kvällsrocken...??) åkt på, känner mej inte helt okey...
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Jag har också jättesvårt att se ibland så jag får ladda om orden flera gånger tills jag får en kombination som jag kan läsa.

  Jag får tyvärr massor av spam om jag inte har den... och ja, du har den också!

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 8. Hejsan !
  Du ska skaffa genom vårdcentralen en sits som sätts ovanpå badkarskanten.till Din Mamma.Just för att hon inte ska ramla i badkaret.Då sitter hon på den och duschar.Fixa det snälla.Lät så otäckt.Jag har en sådan.

  Ordverifiering finns ett obligatoriskt spamskydd hos Blogger.Jag har inget.

  Må så gott !

  kram Mi

  SvaraRadera