söndag 19 februari 2012

Seg som deg..

Söndagsdegig..sitter och laddar för att få ändan ur vagnen...Igår var det aktivt värre, så idag tar vi söndagen och gör den till den vilodag den är!! Igår lagade jag mat, städade och bakade..och fixade sonens fest...En fiskgryta med starka kryddor...kanelbullar och fruktsallad med allt det goda, som granatäpplen och mango...Fick tag på ljuvligt goda granatäpplen, och mangon var söt och god..Gästerna var nöjda och jag var nöjd då di sa att söppa va go!!! Själv drog jag åsta till ett par väninnor..som bjöd på tapas, gott var det såklart..när jag kom, hem vid midnatt...Kära nån det var visst fest i mitt hus...hahahahahahh, i denna pensionsärstrappuppgång, har det väl aldrig spelats så hög musik..Tur så drog gossarna ut på krogen, och mor  (jag) städade så fint och bäddade åt dem på golvet..och bäddade ner mig själv, inte på golvet......Skrattar lite då jag tänker på bullarna..de blev stora porösa och goda...men ack, först glömde jag att krydda ner kanel i dem, fick pudra det ovanpå...sen glömde jag pensla med ägget och strö över pärlorna av socker..ack..men det fick komma efteråt...Vilket idag orsakade, mitt gapskratt..då det såg ut som det haglat i hela lägenheten, av pärlsocker överallt..det fääääääääste inte på bullskrällena..
Nu ringde morsan och var sugen på Pizza....bara att åka till Pissseran och hämta..
God söndag till eder...
De misslyckade baket...


11 kommentarer:

 1. Ungdommar brukar säga att de är en fördel att festa i hus med bara pensionärer för är de redigt gamla så hör de dåligt:) nja så kan de ju vara. Festen verkar blivit lyckad varjefall o bullarna ser inte de minsta misslyckade ut.
  Kramiz o go pizzastund.

  SvaraRadera
 2. Men oj va lessamt du ska få när sonen flyttar...man bli fort van vid att ha dom hos sig.
  Men det är nog kul när barnen har jobb och trivs med sina liv.
  Så du ville inte vara med på festen, men du hade ju kul iallafall...

  ha en trevlig kväll med lilla mamma.

  SvaraRadera
 3. Bullarna ser ju jättesmarriga ut, fastän sockret låg på golvet! :) En fin pizzakväll önskas med faster Anita.

  kramizar
  Karin

  SvaraRadera
 4. det var mycket som gick snett med bullarna men jag tycker dom ser goda ut, antagligen märkte inte killarna något, så var det söndagkväll IGEN..bara att ladda för måndagen, kram till dig vännen..

  SvaraRadera
 5. Det knastrar skönt under fötterna förstår jag. När jag har haft barnbarnen här brukar det fenomenet uppstå på mitt golv. Jag brukar göra hastbullar och då ligger pärlsockret löst eftersom de inte skall penslas.
  Ha en skön vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Han visste tydligen vad han visste din man och att han troligen hade rätt!:) Där ser man. Bäst att invänta detta med tomten nu också...
  Mitt i allt så är tomten turk. Så kan det också gå!
  Hur säger man "finns det några snälla barn på turkiska?"
  Ett test bara, så vi vet om vi känner igen det någonstans i de djupaste av gener....farfar/morfar älskade granatäpplen eller granater som han sade. Kanske han också rent av har litet turkiskt blod i ådrorna, för troligen så kommer granatäpplena från Turkiet också. Man kan ju inte veta så noga. Kul skulle det vara med litet mera sprattel:)
  Kramkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Orada herhangi bir iyi çocuklar!!
   Karin..Jaså morfar älskade granatäpplen, klok man, för det är så otroligt gott och nyttigt med granater...Mamma brukar säga att morfar sa: du är som en turk..inte vet jag vad han menade med det...verkar inte positivt i allafall...synd vi inte kan fråga honom....Tror inte jag vill veta allt blod som är blandade i våra ådror..eller..jo förresten..Min Pappa har släktforskat och hittat både spanskt och ryskt påbrå på sin sida...Nyströmska du vet..Inte undra på man är lite knäpp...hihi..lagom knastokig i allafall...kram kära Kusin

   Radera
 7. Noel Baba kanske är farfarsfarfarsfarfarsmorfarsfarfarsmorfarsfarfar till jultomten som bor i Lappland. Det kan ju vara så:)

  Bäst att vi lägger oss nu innan vi ställer till med världsrevolution...oj, nu kom jag ihåg vad Bo Sommarström hade för teser om en annan världsberömd person som alla känner. Näää, nu är det bäst att sova...det blir revolution om jag berättar mera.

  Go´nattkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det lät intressant..Lova att berätta innan du somnar..eller när du vaknat i morn, jag gillar revolutioner.kram kraam Nattipussi

   Radera
 8. Men visst är det roligt med liv och rörelse i huset...eller lägenheten...man ska veta att man lever!! Å grannarna med...de kan behöva lite omväxling.
  Läckra bullar, och varför måste allt vara som det alltid har varit...?? De vart säkert lika goda för det...
  Du har så rätt...nu måste vi snart se till att vi träffas...vi kan ju ta en runda här i trakterna, hus finns det gott om, om de är tills salu vet jag inte, värre är det med grevar och baroner...
  Ha nu en bra fortsättning på måndagen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 9. Nu har jag matat dina fiskar och tittat på dina vackra konstverk så då passar jag på och tar en liten bulle också! Sen efter det så kikar jag vidare här inne hos dej....Ha det gott!

  SvaraRadera