söndag 5 februari 2012

Söndagskvälla'....lugnet råder..

Här vill jag bo!!!
Hej och hå..vad det har blivit Mycket bra saker uträttade..jag är så nöjd..Städat!! Fy jag hatar att städa...men jag hatar att ha det stökigt, så det är bara att ta tag i skiten!! Medan jag städar så gnäller jag på min lägenhet..Den 'är så dammig..Jag tror att nybyggda (??) lägenheter, med torr luft, blir väldigt mer dammiga..ELLER?? Jag tänker på när jag städar hemma hos mor..där är aldrig dammigt..där har hon bott i 53 år...I min lgh blir det damm, på en gång. Ser ut som man  inte dammat på ett år, om man inte städar varje vecka.Helst ska det dammas varje dag, flera ggr om dagen..Kanske därför jag inte trivs här..Jag har bevis,  så jag överdriver inte..Mina söner tycker att jag har städmani, vilket är fel..Plockmani möjligtvis, ty mina ögon vill inte se saker ligga fel...Nåväl jag har städat i 2 dagar nu..ser så fint ut. Har även möblerat om i mitt sovrum..Och i och med det, vill jag tapetsera om. Så blir det när man flyttar på vägglampor och tavlor, då blir det hål i väggen..Och om jag tapetserar om, vill jag byta gardiner och överkast!! Men helst av allt vill jag flytta ( tjatig jag vet)...Huset på landet ni vet!!!
När vi bodde i hus var det inte så dammigt..Eller var dammet utspritt på 170 m2, i stället för 87 m2 i en lgh??
Nåväl nu är det fint här..Idag har lilla mor varit här och ätit mat. Och hon var så glad och på bra humör.Pratade om gamla roliga minnen från barndomen, på Åland. Visst har man hört dessa berättelser många gånger, kan dem utantill. Mina söner fyller i historierna, ty även de har hört dem åtaliga' gånger. Men det är roliga minnen och vi skrattat lika mkt varje gång...Släkten var bra rolig på den tiden, tror inte att mor överdriver..
På lördagen i det fina vädret, tog jag en städpaus för att gå på isen. Det var fint väder och sönerna ville åka långfärdsskridskor..Ni må tro de tjatade på mig att jag skulle åka..Men jag stod emot, hade inte en sekunds lust att utsätta mina fötter för skridskor...Promenerade däremot, nästan över hela Hjälmaren, medan sönerna skenade på med sina skridskor..Härligt var det på isen, kallt, men varmt klädd och MÖSSA!!!
 Förvånande att så många var ute och åkte och gick på isen!! Vi har ett fint ställe i Örebro, Hemfjärden. Där finns en fin inglasad värmestuga, där man kan elda i kaminen och fika...utsikten är fin. Man kan promenera där på fina stigar och om sommaren finns mkt fågelliv, och även kossor..och bad..gångavstånd från centrum..dä ni!!! Sen är väl Hjälmaren en skitig sjö, men snygg att se på!! Och gå på!!7 kommentarer:

 1. Hjärtat nästan stannade...NUUUU tänkte jag har hon hittat sitt drömställe!! Gud så fint hus, även om det nu inte är dit, än...Precis så där ska gamla hus se ut, med en fin gårdsbild.
  Det var mycket som blev uträttat i helgen...själv har jag insett att det är jag som håller Ikea och Partylight vid liv...en GLÖPSTOR kökslåda fylld med ljus har jag städat idag...många vanliga ljus i ovanliga färger som jag förmodligen aldrig kommer att använda, halvbrunna ljus (såna som man förr sparade för att barnen skulle ha till sina snölyktor...), och en del sneda och vinna som aldrig kommer att se en stake igen.Så nu är den lådan åtminstone i ordning...
  sov så gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. å mysigt att ha haft mor på besök, önskar att min mamma skulle orka att komma till mig ibland men de blir för jobbigt. Skön dag i naturen har ni också haft inte illa.
  Ha en fin dag/kram

  SvaraRadera
 3. Hej där!
  Tack för din fina hälsning!
  Men du....du målar ju som en riktig konstnär! Läckra tavlor med "Zornkvinnor"! Och så gillar jag bin....dina också! ;o)
  Ha en fin dag!
  Kram Kicki/Min Skattkammare

  SvaraRadera
 4. Semlorna var smaskens vill jag lova :)

  Men du, vilket hus. När kan man flytta in? Helt i min smak. Lovely!
  Hihi.
  Kram Madeleine :)

  SvaraRadera
 5. Ja, precis så där ska en konstnär bo!! Köp de!
  Oh lilla mor - visst är de goa o underbara de där mammorna<3

  Kramiz

  SvaraRadera
 6. Hoppas att du hittar ditt drömhus snart, för jag känner hur du bara vill flytta ut i naturen...
  men torpet har du kvar det ???
  Eller var det bara sommartid kanske.
  Idag har jag bakat lite stekpannebröd...
  måste ju testa ryggen lite om den håller.
  Imorrn ska jag till frissan...klippa och slinga lite...
  ser allt förskräcklig ut just nu...
  landningsbana i grått mitt på huvudet hahahaha...

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 7. Har du målat ditt drömhus? Jag har mindre damm nu när jag bor i hus än när jag bodde i lägenhet....men det var mer trafik där jag bodde förut.

  SvaraRadera