söndag 31 oktober 2010

Söndag

Idag var det en mycket fin dag. Soligt delvis och varmt. Kändes som vår. Solen sken så fint in bland fönsterblommorna.. Varit ute på långpromenad med syrran och hennes hund. I Karlslund. Ett fint område att vandra i, där Svartån flyter, i ett utlopp som bildar ett vackert vattenfall. Där har jag gjort många "picknickar" i min ungdom och även utflykter och grillat med barnen och deras far. Mysigt att vandra runt i alla minnen, som en minneslund kan man säga.

På förra Bilden, i Ateljen, är det tyvärr inte min Atelje. Det är den underbara ateljen på Konstskolan. Jag önskar mig en atelje. Ska skaffa mig en sådan, sen. Nu målar jag i "lillrummet" i min lägenhet. Det funkar ju bra, det med. Men jag tror att det blir mer gjort om man har en atelje att åka till, då finns det inget som hindrar eller stör.

I Istanbul, studerar min dotter Litteraturvetenskap , ett halvår på Universitet Bilgis. Hon är utbytesstudent och trivs jättebra. Därför åker vi dit, bröderna hennes och jag. Det ska bli jättekul. Tror inte jag kommer sakna julafton speciellt mycket faktiskt. Det som jag sagt tidigare, är ju saknaden av första lilla barnbarnets jul.

Skönt med Höstlov. Ska taga mig i kragen och måla så mycket jag bara kan.
Det blir kul. Oljefärgerna ligger här ..beredda..
Det blir nog några nakna damer, är jag rädd för. Tänk det är så kul att måla sådana.
Hoppas jag får till dem bra..
Godnatt!!

3 kommentarer:

 1. Härlig dag! Målar du kroki (heter det väl?) - följde med pappa på det när jag var liten... Tyckte det var dötrist då, men nu vore det kul att prova... Ha det toppen i Istanbul!

  Trevlig kväll!
  Stina

  SvaraRadera
 2. Visst var det en härlig helg! Måla på du! Jag är lite avundsjuk på alla som har den talangen.
  Skön måndag till dig!
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Vackra höstbilder och vovven så klart, en riktig söting!
  Kram.

  SvaraRadera