lördag 11 februari 2012

Stolta Lördag..

mitt sovrum....

mitt sovrum...
Klädde minsann upp mig idag. Med underklänning och pärlhalsband. Fina röda klänningen och mössa på skallen. Vilket jag hatar, men snålblåsten var kall idag.  Rätt så mkt varma tjockstrumpor och bekväma skor. Beredd på att promenera mkt.Lördagsfingå på stan med mina barnbarn,det kräver att vara fin då...Hämtade de små liven kl 12...Vi kom överens om att jag skulle passa båda. Så deras mamma skulle få njuta och vara avkopplad, få ägna sin lunch åt sina väninnor på stan. Jag Mommor'en skulle stuttsa runt med en dubbelvagn, typ bred tvilling, i några timmar...då de små skulle avtalat sova...Di somna direkt..I dubbelvagnens dubbelgung, sov de som prinsessor, men den ene var prins. Jag skulle ju uträtta en del ärenden på stan. Hahah full i skratt blir jag nu när jag tänker på, att jag inte kom in överallt i affärerna. Det fick bli varuhusens galleria, med självöppnande stooooooooooora dörrar..Fick skynda mig att inhandla mascaran, ty jag hörde lillebror höll på att vakna i vagnen..vyss vyss lillan min..Hann minsann med att köpa lite nya akrylfärger också, så tanken var att måla nu i kväll..Sedan var det till att vandra, ty de små liven sov i två timmar.Ines sov över alla leksaksaffärer t om....Ack vad bra det gick..vi gick hem och åt mat hos gammelgammelmormor tant Anita..Hon blev glad att få se så söta små barn. När mina barn var små, hade de den stora förmånen att ha mormor hos sig, ofta.Det var trevligt..och bra för mig som hade tre små barn i tät ålder..Min Mamma arbetade inte då..tack tack för den hjälpen kära mamma..Märker att mina barn, ofta besöker mormor (min mamma) av den anledningen tror jag, för de är så täta och gillar sin mormor...Så vill jag att mina barnbarn ska göra,.Hoppas att de gör det!! Eller så skiter de i mig.,.hahahah.-.
Nu sitter jag och funderar på tapeter..Till mitt sovrum..Gillar engelska...lite romantiska i gammaldags stil...ser dem inne i huvudet, gärna i rödrosa...eller...till den bruna sängen..kanske blågrå.--eller..-.ja..vi får la se...OM sönerna tapetserar som de lovat..

God kväll och god söndag....


10 kommentarer:

  1. Självklart får du ditt engelska sovrum när sönerna har tapetserat färdigt. Kan se dig ligga där med liten nattmössa på hjässan och varmvattenflaska i sängen. Men du har förstås någonting annat i den än vatten men det behöver världen förstås inte få veta:).
    Du har påbrå bästa kusin, minns när farfar gned in benen med whisky då han blev ertappad med flaskan i hand på ålderdomshemmet...nä, nu svamlar jag. Typiskt för oss Sommarströmmingar, tror jag:).
    Vilken fin mommor du måste ha varit på stan idag med röd mössa på huvudet.
    Ha det gott och dröm urvackra drömmar!
    Go´nattkram

    SvaraRadera
  2. Härligt med barnbarnen. Visst hoppas man att de skall komma och tycka om en när de är stora också.
    Fint rum.
    Ha en fin söndag.
    kram

    SvaraRadera
  3. ÅÅ va snyggt sovrum, första gången jag kikar in hos dig!
    Fina tavlor du målar och figurerna är det keramik.
    Jag har också barnbarn,och börjat måla fixa med lera, papperslera,men vill prova andra lertyper,har fixat lite med
    betong ,-) Himla KUL,MEN HAR INTE GÅTT PÅ NÅN KURS SOM DU GJORT!
    hA DET FINT, MVH PRIMROSE ,-)

    SvaraRadera
  4. Jaha...så du har TVÅ sovrum...är det ena med curry och det andra svartpeppar eller...??!! Snygga båda två, skulle somna lika bra i vilken säng som helst av dessa. Skulle kunna somna sittandes med nu för den delen...Att börja sju på morgonen är ingen hit för mej!! Å absolut inte delad tur på helgen...
    Vilken tjusig mormor du var igår, eller ja, alla dagar förstås, men uppklädd till tänderna!!Tur att man har glömt hur besvärligt det är att ta sej fram med barnvagn i stan...tyckte det räckte med en vanlig enkelvagn när man skulle in och ut ur alla affärer, trångt, höga trösklar och bara äldre herrar som öppnade dörren för en.
    Vilken rikedom för er alla att haft mormor så nära, å ja...man får hoppas att de kommer ihåg det den dagen man hamnar på hemmet...*L*...
    Ha en fortsatt skön och bra söndag, nu ska jag snart åter till jobbet.
    Kram kram

    SvaraRadera
  5. tjusigt sovrum, jag går också och laddar för rust i sovrummet,
    om jag får ut stora sängen vill säga, söndagskram

    SvaraRadera
  6. De var fina sovrum du har, måste vara varierande att ha två att välja på när det är dax att sova:)

    Klart dina barnbarn kommer älskar att besöka dig "alltid"

    Kramiz Anki

    SvaraRadera
  7. och jag som inte har något sovrum alls...
    dessa var fina.
    jag får ettt sovrum om ca tio år kan jag tro - när liten flyttar och blir stor.
    då skall jag inreda det mjukt och ombonat med tunga gardiner :)
    kram från dalsland//

    SvaraRadera
  8. Svårt val de med tapeterna...speciellt när rummen ser ut som dina:). Vi har mörkblårandig tapet i sovrummet. Snyggt men lite för mörkt liksom. Nu är vi i sovrummet endast då vi lägger oss så egentligen spelar det ingen roll eftersom det är bra om det är mörkt då man ska sova. Men ändå vill jag ha något annat där.
    Fin sång ni sjöng på kören. Får höra i morgon vad Mia tyckte.

    Sov gott!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Kan nästan se den stolta mormorn skutta runt på stan med barnvagnen. Rak i ryggen och mössan käckt på sne...Underbart Inlägg! Visst är det härligt med de där små som förgyller våra liv sååå mycket!
    Var rädd om dig!
    kram och vink från mig.

    SvaraRadera