torsdag 24 mars 2011

Kära dagbok..vilken härlig dag!!
Sket i att dammsuga...kanske gör det i morn, om jag inte hittar förevändningar....det finns många..Började att pilla på tavlor och nr-märka och skriva prislista. Det är svårt, att prismärka..Det ÄR svårt att sälja vissa tavlor, (om de blir sålda)??...Vissa fäster man sig mer vid. De blir dyra, ha ha...."Men som dottern sa, du kan måla nya mamma...Lyckades slå sönder två tavelglas mitt klant....får ta en tur till tavelramaffären i morn i allafall...

Soligt, solljus spred sig i mitt kök idag med!!
Känns dock bra att kunna dra ner persiennerna, och markiserna.. för förfärligt vad fönsterna är skitiga...men vad gör det, när SOLEN skiner...Tog en promenad hem till mamma...Till min förvåning...nästan all snö var borta!!! Har ju inte varit ute sen i fredags.. Slank förbi min syster och i hennes trädgård hittade jag vårblommor....Hu' va jag saknar MIN egen trädgård, just nu i vårens tid.....Minns när vårblommorna knoppade upp ur jorden...hur man rafsade lite i löven och upptäckte gröna skott....Hur kul det var att se alla blommor som överlevt vintern...och hur spännande, när man glömt vilka blommor som växte här och där...Lycka!!..Jag önskar mig en trädgård igen.....haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar jag sagt det nångång...he he...får njuta av syrrans ett tag......Innan hon flyttar :-(......
Vi tog en liten tur över stan...seg som kola.....
Utanför blomsteraffären var det vårdukat av underbara blommor....sög i mig allt.....Ska handla lite nya blomster sen...efter helgen...Folk gick i uppknäppta jackor, och solglasögon..vilket förvånaade mig, för det blåste skitkallt..Men jag överdriver, det var varmt ändå, men lite kallt, för att ha vårjackan..än får vi gå bå'd me strumpor och skor!!

Hos mor åt vi nyttigt idag....fruktsallad och nötter....och yoghurt..mums..
Mamma var på bra humör, glad och pigg...det beror på solen tyckte hon..Mor kan prata hon...det är så kul när hon kommer igång och pratar om gamla tider..Om när hon var liten, och om Åland...
fästemän och roliga episoder...
Väl hemma kändes det så oerhört skönt att må någorlunda bra igen....Tack och lov för hälsan!!
Hostan får jag dras med länge sa mina uppmuntrande arbetskamrater som hostat i FYRA veckor..Natti!!...
Ps.jag vågade ta med syrrans fula peka finger....Det gula Huset...är min fd trädgård...

7 kommentarer:

 1. Jag räknade ut att det Ch:s finger och att det gula huset var ditt föredetta. Har du ingen balkong? Om du har kan du göra det trädgårdsfint för att lindra din längtan ett tag.
  Tack för trevlig inlägg, där jag har vandrat med dig, hostat av sympati

  Karinkram!

  SvaraRadera
 2. Svårt nu med kläder. Försökte hitta en vårparkas igår men i år ska det tydligen vara snävt och stramande. Inget för mig.Men det började kännas svettigt i min vinterjacka.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Åå men vad spännande!!!!

  Är det du som poserar på bild? :)

  Kram Madde

  SvaraRadera
 4. Skit i dammsugaren, är det någon som störs av ev dammråttor när de kommer får de väl dammsuga själva!! Idag har jag varit så onyttig som man bara kan, varit en sväng till stora staden, strosat i våran trädgård som fortfarande är snöklädd och inte gjort ett vettigt handtag inomhus!! Mår jag dåligt av det?? Näe...
  Ser vilken blomsteraffär du passerat...gillar deras utbud också, så vackert och lite tanke bakom hur de placerar sina blommor, så snyggt!!
  Ibland är jag jättetrött på att bo i ett gammalt torp som det känns som om vi aldrig blir klara med, men sen när jag tänker på ett liv utan trädgård (som inte heller är iordninggjord) då förstår jag att just nu har jag inget annat alternativ...skulle bli tokig om jag inte fick sitta i min morgonrock på sommarmorgonen på altan med min kaffekopp.
  Ha´nu en skön helg, och hoppas hostan ger sig också!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Va skönt att se att du mår bra nu!!!!


  kram

  SvaraRadera
 6. Hejsan !
  Jag fuskar, har släckt överallt men har datorn igång, har varit borta hela dagen,grattat min Dotter som fyller 40 år.De skulle in till Stockholm o.em grekisk restaurant,jag blev inbjuden, men sen backade hon, när hon tänkt att det kunde bli jobbigt för mig.Med allt folk som pratar och dricker.Men via facebook, tog så illa upp, allt missförståddes.Så jag tänkte nästan be henne dra åt helskotta.Men skrev skiter i att fira Dig överhuvudtaget.Fast jag från början hade nöjt mig med att åka till Länna och gratta hemma hos henne.Aldrig mer tänker jag diskutera något via FB.missförståndet reddes ut.Jag ringde på Fredagen, bestämde att jag skulle dyka upp Kl.11.ville bli hämtad i Trångsund, det gjorde hon.Så var jag där och följde med då de skulle åka upp, jag byter tåg i Älvsjö, då säger hon, Du är väl inte besviken längre, nejdå, sa jag.Fast innerst inne var jävligt besviken.Jag är för gammal för att visas upp, klapprar med löständerna, hör dåligt.Störd av oljud.Så på sätt och vis menade hon väl, med att jag inte skulle palla trycket.Hemma Kl.18.10, vrålhungrig.
  Hon blev överlycklig för presenterna, det är huvudsaken och jag fick rå om mina barnbarn ett tag.Tog Felix snart 7 och gick ut och "lekte"med honom.Måste vinna förtroendet som föll i kras en gång !Men han har förlåtit sin Mormor.
  Hängde Du med nu, annars får Du fråga.

  Kram Mi Ps. gillar Din målning.Ds

  SvaraRadera
 7. Hoppas att det gick bra på Venisagen i Spånga.
  Man skall ta mig inte kunna bestämma något i förväg för nog sjutton vart min dotter sjuk så jag var tvungen att ta hand om henne i lördags ja i dag med för den delen.
  Ha det gott.
  Kramar!

  SvaraRadera