onsdag 23 mars 2011

TjABADABBA

Försökte lägga korten rätt...men lagt kort ligger.....
Så glad..känslorna svallar kan man säga..Hosta bättre-febern borta...humöret i topp..

Drog fram dammsugaren...men där tog det stopp...tar det i morn, för städa bör man i alla lägen..
En kursdeltagare kom ikväll hem till mig för att hämta nyckeln..till keramiken, som inte jag kan vara med på ikväll...Då innan insåg jag hur stökigt här var... fick en energikick...och plockade undan tidningar, tekoppar, och lite raggsockor på golvet, snytpapper,...Bäddade inte sängen, för jag ääääääär ju sjuk..Plockade i disken i diskmaskin, tog ner tvätten från ställningen..och vispade runt med dammvippan...Och vad fint här blev :-).....Sen kom hon inte ens in....men jag har i allafall halvstädat..I morn ska jag dammsuga...Får man det när man är sjukskriven?? Förr, har jag hört, att sjukkassan gjorde små påhälsningar hos folk och såg om de städade...och gjorde saker som de inte orkade, när de var sjukskrivna...Visst var det så?
Så utan att tjata, så ska jag gå ut i morn, vad sjukkassan än må tycka..varit inne sen i fredags..inte klokt..
Tog hissen ner till brevlådorna, kollade om skatteåterbäringen kommit..men icke. Undras jag, om det blir några kronor, eller ska jag betala tillbaka. Har inte en aning...pluggade ju förra året, och levde på studiestöd..Det var ett nyttigt år..Hade bestämt mig för att inte shoppa...och klarade det jättebra. Man behöver inte köpa nya kläder varje år..och inte skor och väskor..handlade bara mat och det nödvändigaste. Klart nån liten klädtrasa slank med, men inga dyra köp...
Inga inredningsprylar, inget onödigt smink...Jag hade inte behov av att handla...det var så himla kul på konstskolan så det fanns ingen tid över...Däremot fick jag nya saker hem, från keramiken, träslöjden och tygtryck, och silver som jag gjort...Och tavlor förstås!!! Det roligaste året i mitt liv, kan man säga...ja..
Skulle vilja gå konstskola igen igen igen..Men nu är jag för gammal för att få studiestöd!! Dumt egentligen det där....
Satt idag tittade på gamla kort..det är kul att hitta minnen...
Gjorde en bilresa med mina syskon för några år sedan..över Italien och Nice och Cannes och hemvägen Provence...Minns det stora gula fälten med solrosor, och de blålila i lavendel...en underbar resa..skönt att drömma sig bort!!
Natti.....

9 kommentarer:

 1. Skönt att höra att du är bättre! Bättre är INTE min dator. Nu börjar den att bli mer igenkorkad av nya sidor då jag i min iver försöker att fixa detta själv. Denna dj..la Kjell har inte dykt upp.

  SvaraRadera
 2. Massor av sjukdomar beror på för mycket städning så ta det lugnt.Försäkringskassan ja! När jag för första gången sjukskrev mig en gång på 70-talet dyker det upp en man från försäkringskassan. Jag satt där på en stol och var verkligen förkyld, det kunde han inte ifrågasätta. Men jag undrade om det inte var resursslöseri att besöka mig. Det dras slumpvis var hans ursäkt.Det tyckte inte jag var en bra förklaring och det sa jag till honom också. Det är våra skattepengar, kolla sådana som är sjukskrivna ofta istället. Jag vet många som missbrukar systemet sa jag. Det värsta är att jag faktiskt tror att det fortfarande fungerar så. Krya på dig ordentligt nu för snart är helgen här!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Har aldrig hört på maken! Gjorde de faktiskt så, och så pass nyligen? Du milde, bäst att låta damsugaren stå, har man centraldamsugare går det inet ens att dölja med att skuta den under sängen - oljudet hörs ju ut ;-)
  Vad fint att du har förverkligat en dröm! Jag blir så glad när jag läser sådant...det lilla fröet inom mig växer lite :-)
  Bli frisk nu - du har ett spännande veckoslut framför dig :-D

  SvaraRadera
 4. FK har inte tid för hembesök längre. Dom jävlas från kontoret istället. Så var du lugn och städa om du vill. Trots du är sjuk.

  Hoppas du kryar på dig ännu mer och snart är i farten igen.
  Jag skulle också gärna se dessa fina fält och vara till Italien och allt. Vill nu!

  SvaraRadera
 5. Klart jag vet vem Svenne Hedlund är. Hade en skviva med Svenne och lotta, dom var bra tyckte jag.
  Fast kär, njae liksom. För mig var det Per Gessle ;)

  SvaraRadera
 6. Se där ja, nu är hon på benen igen!! Så skööönt!! Att man över huvudtaget ser att man behöver städa lite måste väl vara ett friskhetstecken, dammsugningen är nog överkursen...*skrattar*. Näe, jag tror inte heller FK har tid att åka runt och terrorisera folk, får väl hoppas att de har förnuft att lägga våra skattepengar på något vettigare.
  Visst är det kul med gamla kort och gamla minnen, synd bara att jag inte har allt ligger på hårddisken, det verkar alldeles för jobbigt att scanna av alla tusentals bilder...
  men jösses, vi har ju nästan bott grannar, jag bodde på Djäknegatan i Almby!! Intressant, då har vi säkert fler gemensamma bekanta. När är dina barn födda? Mina har årtalen -77, -86 och -88.
  Ha en riktigt vårsköntorsdag!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Städa på du eller gör vad du vill för nu för tiden ska man vara aktiv när man är sjukskriven, inte ligga inne.
  Hoppas du får en härlig kväll och en fin fredag.
  Eva

  SvaraRadera
 8. Det är klart att du ska städa - om du orkar! Är jag det allra minsta lilla dålig så orkar jag i alla fall inte det. Kan kanske bero på att ALL städning utom fönstertvättning är dötråkig.
  Lästge fditt förra inlägg om när man kan kalla sig konstnär. Det gör faktiskt jag ibland, men med tillägget att det måste jag vara eftersom jag gör konstiga saker!

  SvaraRadera
 9. Jaså, utställning i Spånga, spännande. Kommer du också att vara på plats?
  Kram Madeleine =)

  SvaraRadera