tisdag 1 mars 2011

Tisdag..minns svanarna på Öland!!!


Godkväll kära bloggdagbok
Idag är det tisdag..En helt vanlig dag. På jobbet, ja det gick ju bra...Tacksam för att ordinarie personalkvinna är tillbaka, det är toppen att det finns vikarier..men det är ändå skönast att hålla rutinerna...Det kändes på hela atmosfären, vi kunde koppla av och det flöt på, på ett naturligt inarbetat sätt....I morn kan jag t om sitta på "kontoret och känna lugn...det ska bli bra..
Efter jobbet åkte jag idag direkt hem...kände längtan att vara hemma och bara vara..Inte flänga någonstans..Det var länge sen jag var hemma hos mamma nu, det gnager. Besöker henne i morn efter sjukgymnasten, innan Keramikkursen....
Ikväll nu nyss, tog vi på en promenad syrran och jag..det var skitkallt..frös om benen för det blåste så kyligt..Isgata, och glömde stavarna hemma..Syrran ska flytta till Stockholm det gör mig ledsen. Vi umgås mycket och bor nära varann. Promenerar och går på gym ihop..det kommer bli tomt när hon flyttar..Klart jag kan åka dit och hälsa på, men det blir inte samma sak. Får väl flytta jag med..jamen mamma då?? Ja mamma ja, hon är inte glad att vara ensam kvar här..Vi tar med morsan!!! Hon har ju en syrra i Vaxholm, vi placerar henne där. Sitter här och småplanerar för mig själv, men min mor flyttar man inte på, så det med det bestämdaste, säger hon!!
Drömde i natt att jag skaffat en Hamster i bur. Konstig dröm. (Jag saknar mina katter väldigt mycket, men tänker inte skaffa katt så länge jag bor i lägenhet.) Hamstern i buren ja, den var sjuk och bortglömd. Och jag kom plötsligt på att den skulle ha mat..i drömmen matade jag den. Och hade dåligt samvete för att den varit utan mat i flera dagar....Drömde om undulater för några nätter sen, de glömde jag också bort att mata..Drömtolkare?? Säkert är det nåt jag saknar, men inte sköter rätt???...
Nu ska jag ta mig i Kragen och börja måla lite...det är ju så otroligt givande när man väl kommer igång...Ska ställa ut lite tavlor i Stockholm i slutet av mars....
Det går snabbt mot Lördag..då ska jag åka till Åland med min far och mina båda systrar.....det ska bli kul, kryssa med Birka!!

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Hoppas allt är bra med dig.
  Vad många fina inlägg jag missat hos dig nu när jag haft blogglov....

  må så gott!
  Kraam Therese

  SvaraRadera
 2. JA, mammorna ja! Här är byns skola till salu och vi var några tanter som skojade om att vi skulle göra om den till ett mammahus till alla våra gamla mammor. En rolig tanke med allvar i botten.Gäddhäng, det försöker jag snabbt fylla upp. I går fick vi köpa två semlor för tio kronor i vår ICA-butik, så jag jobbar på.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du skall ställa ut. :)
  Hoppas du får en bra dag på jobbet.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Drömmarna...det lät spännande. Kanske en liten vink om att du ska börja måla mer, ge näring åt den avkopplingen?! Så att du kan koppla av ordentligt. Kanske det som behövs.
  Gamla tanter flyttar man inte på hur som helst!! Om det så gäller en mil eller tio...min mamma höll jag på med både länge och väl, sen när hon väl kom på plats vet hon inget bättre!! Tråkigt att syrran försvinner, man behöver sina närmaste, man slipper förklara ibland, de kan läsa av en utan ord. Du får försöka se det som något positivt, du får ytterligare en anledning att besöka Stockholm!
  Du ser vad världen är liten, min kusin är din gamla klasskompis...!!
  Ha det så gott och ta hand om dej!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. När vi flyttade hit så var endast svärmor i livet och vi trodde väl aldrig vi skulle kunna flytta henne från Stockholm, men.....Redan efter två besök, ett på hösten och ett över jul, så var hon på gång.
  Så vi letade lägenhet och hittade flera, men fastnade för en tvårummare i Hemse. Lagom nära och så inne i ett samhälle där hon kunde gå ut och shoppa lite själv.
  Livet är ju dock inte så snällt alla gånger. Innan hon hunnit hit och tittat på lägenheten så blev hon allvarligt sjuk och en månad senare avled hon. Mycket sorgligt, för det hade varit jättemysigt att åtminstone fått en vår och sommar med henne här!

  SvaraRadera
 6. Hej !
  Älskar att tyda drömmar, hade en så bra bok, men den som jag lånade ut till någon fick aldrig den tillbaka.Fick av min Dotter Drömtolkning av Johan Ohlson, den är lite svårläst, men Du drömde om mat,där står Mat är en viktig faktor i vår kultur. Vi frossar i mat i verkliga livet eller i matprogram på teve.Vi blir feta av mat, blir sjuka av mat,svälter, tränar och lider på grund av mat.Mat står också för att "fylla på" med näring.Maten ligger nära den närande modersarketypen och kan också vara förknippad med problem på det basala planet, eller till exempel ätstörningar. Min erfarenhet att drömmar om mat förefaller vara vanligare hos kvinnor.Kvinnor är ju också den livgivande och närande i relationen till sina barn, vilket också skapar ett unikt beroende.
  Ett kapitel ur boken. Blev Du klokare på det.

  Du får väl tänka Dig det, och göra en egen uppfattning.

  Trevlig helg ! /Mi

  SvaraRadera