måndag 7 mars 2011

Måndag..
Haft en väldigt trevlig helg på Birka båten..ingen storm, inget gung ( hörde på bussen hem att det varit lite sjögång, men då¨sov jag gott).....Jo gung hade vi..Syrran och jag dansade hela kvällen..Pappa föredrog att sitta och titta på..han var uppe hela natten, och hängde med på disco!!
Gillar verkligen att dansa till diskomusik..känna takten och hoppastudsa!! Precis som i ungdomens dar, då man var på Diskotek Prisma!!! Ätit så goda trerätters och blivit bortskämda av far!..Nästa Ålandsresa, ja då vill vi gå i land och stanna några dagar i Mariehamn!! Det är planerat till våren och värmen..Min mamma är född på Åland. Min morfar var en segelmakare där,och seglade på de stora skeppen ut på de STORA haven..min mormor var en fryntlig kvinna...födde 9 barn och sydde kläder...de hade fattigt då morfar jämt var borta, men hon kämpade, och försörjde alla barnen genom att sy, laga mat baka, ...till folk. Tänk vad kämpigt, men hon var visst en glad och trivsam kvinna, som jag aldrig fick träffa, då hon dog när min mor var ung. Min morfar minns jag..Han var så rolig, hade humor och skämtade vilt.Han spelade mandolin, och sjöng och berättade spännande historier om sina häftiga resor..Så Åland känns som lite "hemma" för mig, då jag varit där en del !

Mår bättre i skit'axeln nu, det var diskodans den behövde ;-)
Ska på onsdag få akupunktur igen, och nästa vecka två gånger punktering...och nya övningar av sjukgymnasten...Tänk vad hälsan påverkar oss..om man inte mår bra, är inget bra.
Idag var det blåsigt ute...skulle ta en kvällspromenad men latmasken tog övertaget..
Ska nog taga det lite lugnt nu efter allt flängande, man måste ju tänka på åldern..
Hehheh de gjorde vi inte i Lördags...då var man som ung på nytt!!!
Såg allt att det sprätte i benen på min gamle far också, men tyvärr orkar inte han dansa längre.

7 kommentarer:

 1. Ja, och när du/ni en gång har seglat i hamn, så skall ni givetvis komma till Finnö i Geta också, för där bor inte bara en kusin, utan till och med två stycken:D. Kusin Kurt och jag är grannar, nu för tiden. Världen är liten, inte säg.
  Tänk, jag visste inte att farfar spelade mandolin! Det har jag missat fullständigt, trodde att det bara var farbror Leif som gjorde det, men man lär så länge man lever.
  Ha en fin kväll!
  Karin

  SvaraRadera
 2. En Ålands-kryss låter som ett bra avbrott så här i vintern, lagom med håll-i-gång och samtidigt avkoppling.
  Hoppas att du snart blir helt bra i "skit'axeln".
  /SA

  SvaraRadera
 3. Men jädrans va kul med en Ålandskryssning med dans och lite tjofaderittan, och tur att ni hade finväder och slapp gungeligung.
  Hoppas att din axel blir bättre så att du kommer igång med ditt målande.
  Jag väntar med spänning...

  Kram.

  SvaraRadera
 4. Vad kul ni hade! Dans är bra för både kropp och själ :-)
  kram, Ann-Mari

  SvaraRadera
 5. Men tänk att det är så det är, det är dansen som fattas i ditt liv, åt skogen med alla punkteringar och klämmande här och där!! Det får bli en båtresa med jämna mellanrum, pappsen verkar ju gilla det också. Länge sen jag var på någon finlandsbåt, men skulle nog som du då, vilja gå i hamn ett tag också. Just nu ser det skralt ut med semester över huvudtaget här, vikarier är inte lediga...inte sommartid i allafall!! Men en liten tripp någonstans på försommaren eller på höstkanten kanske man skulle kunna klämma in.
  Ha det så gott!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej bloggvän!

  Hur står det till? Själv längtar jag efter min semla som jag ska äta ikväll. Mums! Hihihi.
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 7. Dans är något av det bästa jag vet, därför blir jag så less på min rygg (bl.a) för dans ger mig energi och jag har alltid dansat, hemma själv t.ex.

  SvaraRadera