tisdag 15 mars 2011

SOLIGT!!

Foto: en dykarresa i Egypten..för tre år sedan..Innan alla hajar visstes om!!!Vilken fin dag!! När man kikade ut genom fönstret var himlen blå och solens strålar kittlade i nacken när man stod i kassan......Tyvärr måste vi dra ner persiennerna, så inte kaffebrödet smälter i Caféet...Men man ser på en gång hur folk lever upp en sån här solig dag!!! Alla ser glada och ut och säger tacksamt att SOLEN skiner!! Vad vi har väntat.. Ungdomarna kommer med uppknäppta jackor....men en del behåller tjocka vintermössor på...ända till sommaren!! Så är modet, tjocka mössor på inomhus..på en del..
NU får jag snart ta på nya vårjackan....jiiiipppiiii
Nu tittar jag ut genom samma fönster som i går, och det är mer "grön" gräsmatta framme än i går...tjohooo....

Men....man blir ledsen och påverkad av allt som händer i Japan just nu..det är så hemskt..bilder som man inte fattar.....etsar sig fast i huvudet.....katastrof...stackars människor....varför blir det så där...varför händer det så mkt..stackars människor inga hem, inget kvar.....suck...finns inga ord, bara så hemskt........

8 kommentarer:

 1. Javisst är det hemskt det som hände/händer i Japan, man kan som inte riktigt förstå och ta till sig allt.
  Stackars människor.

  Imorron hade vi tänkt oss ut på havet och vinterfiska lite och njuta av solen.
  Får väl se vad min pissiga rygg säger imorronbitti. Tre ligg med spikmattan och tre hängningar idag...får se om det ger lindring till imorron...

  Tjingeling.

  SvaraRadera
 2. Hej Karina !
  Är det Din utsikt där Du jobbar, som Du ser från fönstret.
  Ja det riktigt spritter i hela kroppen när solen skiner.Det blir ljusare för varje dag.Men kvällen är mörk fort.

  Den 21:a är det vårdagjämningen.Tills dess borde det mesta av snön smält bort.
  På vissa ställen är det berg av snö+grus.Det blir stora oframkomliga "sjöar" så det är svårt för gående att ta sig fram.
  Det står jag ut med bara det försvinner fort.
  Troligtvis kommer det mer av den vita varan.
  Hela April brukar stöka.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 3. Det är fruktansvärt och inte kan man riktigt ta till sig hur det känns för dom stackarna!
  Tur att du ionte visste om hajarna när du badade - för det gjorde du väl!?

  SvaraRadera
 4. Javisst är det hemskt det som händer där borta i Japan. Kan inte sätta ord på det. Men det får inte hindra oss andra som lever och bor här i detta "trygga" Sverige att njuta av vårsolen och solvärmen. Vi behöver det så mycket. Det stärker både kropp och själ.
  Jasså har du varit på "dyket" i Egyptien. Det låter spännande.Såg du några krokodiler? De lär ju simma runt i Nilen. Men det kanske inte var där ju var.
  Hur har du det med värken? Bättre efter nålsticken? Om inte ska du se att det avtar snart när värmen kommer. Det brukar det göra på mig. Sommaren är nästan symtomfri. Men då får jag akta mig för "lampan" istället.Så hur man än vänder sig så sitter ändan där bak.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Javisst är det hemskt! Men det är bra att vi människor är funtade så att vi kan glädjas åt något (som vårsolen), och ändå ha medkänsla med andra som drabbats av en katastrof.
  Ha en fin dag :-)

  SvaraRadera
 6. Vårjacka ja! Saknar en i garderoben och skulle för en gångs skull vara ute i tid i butiken. "Nej det har inte kommit in ännu". Jaha! Då blir det väl som vanligt då. Nästa gång jag kommer iväg är de säkert slut. Så fruktansvärt med dessa naturkatastrofer!Och andra katastrofer som i Libyen. Ruma från Japan följer min blogg och hon har fått många sympatikommentarer.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Jag tycker också att det är så skönt med solen, den behövs efter långa vintern.

  Oroar mig också över katastrofer i världen...

  SvaraRadera
 8. Det berör mej också väldigt mycket, det som händer i Japan. Kanske dags att man börjar fundera på alternativ till kärnkraften också...
  Jisses vilket blått vatten i Egypten!! Skulle mer än gärna boka en resa, men känner att det skulle vara skönt att ha jobb fixat först. För ett antal år sen var jag på Malta, en underbar ö, dit skulle jag gärna åka tillbaka. Lite roligt att alla där pratade flytande engelska, gammal som ung, det har ju varit engelsk koloni, så det var ganska lätt att göra sig förstådd.
  Ha´en bra onsdagskväll, hoppas du hann njuta lite av solen idag!!
  Kram kram

  SvaraRadera