onsdag 24 november 2010

Godnatt


Ikväll var det keramik-kväll, och det var kul, som vanligt. Gjorde en urna, ringlade..kommer spraya den i silverfärg, tror jag. Ska sätta en brännugn på lördag, det blir spännande. Ser fram emot våren, då vi ska bygga en rakuugn...Att glasera och sedan vänta på resultatet, är en otrolig upplevelse!!
Nu är kvällen sen så jag skriver godnatt på en gång..

På fotot ett fat jag gjorde i somras som är rakubränt!!!

4 kommentarer:

 1. Apropå tisdagsinlägget och tantvarning. Kom ihåg att det är vi tanter som bär upp världen. Jag och en väninna siktade in oss på att bli riktiga tanter när vi blev pensionerade. Bland annat ingick att ha broddar,gå före alla andra på bussen och sitta på handikappplatsen,bära konstiga huvudbonader, plocka ner allt som gick i en plastpåse i handväskan när vi gick på kondis osv. Vi skrattade så vi grät ibland.Tyvärr hade hon också osmaken att gå och dö innan vi hann sätta planerna i verket.Men kom ihåh alla tanter: "Tillsammans är vi starka!"
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Vad spännande det låter med att bygga en raukugn.
  Så fint fatet är. Snyggt.
  Kram:)

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart vackert fat!! önskar så att jag kunde skapa med händerna, men det får bli kameran som jag skapar med.
  Visst är det mysigt med katter. De två vi har är faktiskt innekatter från början, de har bott mitt inne i Örebro när vi mellanlandade där några år. Sen när vi flyttade ut på landet så har de blivit som bortskämda storstadsfröknar, går ut när vädret passar och är allmänt lata men riktigt trevliga också! En av dem är en riktigt duktig råttjägare, den andra ryser bara hon ser en mus...
  Ha en bra kväll!!
  kram

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt rakubrännt fat. Raku är helt underbart, blir så fina krakeleringar och färger.

  SvaraRadera