måndag 21 mars 2011

..liggsår..




Har nog fått det Rantamor sa..digerdöden..eller vad det var..vintermalarian, biten av några stickiga lärare på skolan...såg på Fejjan att flera på jobbet, låg sjuka i samma krämpa..detta framkallar en massa gnäll hos mig..jag som skulle göra så mycket..ligger som en utslängd sopsäck i soffan/sängen och flämtar..hostar så bröna vill gå sönder, bröstet vill brista..ack ja det går över tills du gifter dig skulle Rigmor ha sagt.Hittade inte ens Häxbrygen hos hennes blogg!!.mina tröstande vänner...tack så söta ni är..MEN det är ju bara att ligga här och smörja in liggsåren med Helosansalva till jag blir bra...har feber vet ni, så detta är nog en hallucination..ack ja ack ja...tre dagar liggande, det tar på..går upp och dricker vatten, kissar och lägger mig igen..( kanske man tappar lite vikt :-).ojojo vilken dramatik.förlåt förlåt ska inte gnälla igen.....Sonen kastade in 2 burkar honung och 3 citroner, vaniljglass och en grillad kyckling...tack söte son..

Skickade blommor med Euroflorist till Malmö och tösen som fyller 26 år idag....jag beställde 30 blandsorterade/olikfärgade tulpaner...och hon ringde nyss och tackade...och grät...snyft..då började ju jag också att gråta...sån' man är, känslig och lättrörd...Lilla unga dam (tänkte skriva unge) vad jag saknar henne nu!!

Tittar ut igen i samma fönster som igår och ser.....grått men inte alls så mkt snö på gräsmattorna..
Har bloggat runt och minsann sett en massa vårtecken överallt på bloggarna..så det är på G!!

Nu blir det soppsäckläge igen....för jag måste bli frisk till fredag...då ska det hängas tavlor i Spånga....
Det ringde en dam i dag och frågade om jag ville hänga lite tavlor på Kristihimmelsfärdshelgen i hennes Galleri...Jo såklart jag viller..:-)....Tillsammans med min "styvdotter" som har en massa fina stickade hus att visa upp...KUL!!

Foto....mitt otekniska våp kunde inte förstora bilden..Konstnärinnan,.....vad gulligt det låter..hahhahhahah

8 kommentarer:

  1. Oberoende av alla dina förkylningskrämpor finns ju mycket att gratulera dig till!
    En dotter som fyller år idag! Stort bamsegrattis!
    En son som slänger in honung och litet till! Ett lite mindre stort bambsegrattis!
    Och en utställning på kommande till! Lika stort bamsegrattis som till sonen med honungsburkarna fick...dottern fyller år idag, det är störst! Just nu!
    Men grattis, grattis!
    Karinkram!

    SvaraRadera
  2. vårsalong vad härligt det låter...
    ligg nu kvar i sängen så du kvicknar till,
    till helgen, förstår att det är tråkigt för man vill vara PIGG jämt,
    och du kolla en gång till genom fönstret så kanske du hittar några fler färger när det ljusnar, kram kram till konstnärrinnan..

    SvaraRadera
  3. Det går ju att klicka på din bild så blir den ju större...
    Så flott att bli titulerad som konstnär...GRATTIS...men det är ju just vad du är...
    Nu måste du bli frisk till helgen...du kan ju inte ligga där på soffan å hosta bröna av dig...men vintermalarian är hård....och du man FÅR tycka synd om sig ...åtminstone ett dygn...

    Krya på sig nu...konstnärinnan...

    SvaraRadera
  4. Krya på dig lilla du!!! Din stackare!

    SvaraRadera
  5. Jag gör samma sak! Lägger till dig på min blogg:)

    tat nu lugnt och koppla av!


    kram

    SvaraRadera
  6. Hej
    Så härligt det ser ut med vårsalong och konstnärinna där på affischen.
    Du är där då på lördag mellan 12 och 15?
    Skall försöka att ta mig dit då i sådana fall så vi kan heja på varandra och jag njuta mer av din konst.
    Krya på dig kramar:O)

    SvaraRadera
  7. Vårsalong!! Va´tjusigt och vårlikt det låter!! Du ÄR ju konstnär, så sträck på dej, även om du ligger ned just nu...jädrans flunsor som kommer, tycker alla är mer eller mindre hängiga, det går bara runt runt. Du skulle nog ha receptet på hirkum pirkum, tror det rent brännvin, johannesört men sen det sista kommer jag inte riktigt ihåg, ta lite citron, det gör säkert nytta. Å man har all rätt i världen att vara grinig på att man är sjuk, första riktiga vårdagarna och allt.
    Jodå, jag bodde allt i Almby då,flyttade dit i början av -80 och sen stannade jag nästan till -00, sen skiljde vi oss, de två yngstas far och jag. Sen efter ett tag vart jag äkta lantlolla, med skit under naglarna och gummistövlar...*skrattar*.
    Krya på dej nu!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  8. Hejsan !
    Det försvann det jag skrev.Jo jag köpte en bok på rean en gång.Ord.pris 117:- reapriset 49:50.Kul också,för jag har alltid exprementerat med allt möjligt.
    Förord
    Har Du socker,salt,peppar,honung,lök,potatismjöl,grönsåpaoch vitkål hemma är Du välförsedd om u skulle drabbas av t.ex.hudirritationer,vårtor,förkylning, sår eller ont i ryggen.Tillsammans med diverse örter var nämligen den sortens hushållsartiklar de viktigaste läkemedlem på gårdarna förr i världen.Det är fortfarande många somtror blint på gamla huskurer vid en rad krämpor.

    Förkylning--Hosta
    Kålrotssirap
    Urholka en medelstor kålrot och fyll hålet med råsocker(brunt socker) Sätt kålroten i ugnen på svag värme tills sockret har smält.Saften tas skedvis flera gånger om dagen vid hosta.

    LÖKSAFT
    Skär en lök i tunna skivor och strö på 3-4 msk socker. Låt detta stå i en glasburk med tättslutande lock i ett par dagar.Burken bör skakas flera gånger om dagen och då och då sättas upp och ner.PÅ det sättet bildas löksaft som är en bra medicin vid bronkit.
    1 dessertsked löksaft 3 ggr daglign är den rekommenderade dosen.

    SVARTVINBÄRSDRINK

    1/2 kopp svartvinbärssaft
    1/2 kopp vatten
    2 tsk socker
    Låt det hela koka upp och drick det så varmt som möjligt när hostan blir besvörande.

    Du kan få fler råd av mig säg bara till, minns inte vilket Rigmor fick, men det var nog inte dessa,

    Kram Mi och KRYA PÅ DIG

    SvaraRadera