söndag 27 mars 2011

Söndag....redan!!

Taxinge Slott



Fint..har det varit!! Soligt och så, men inte varmt så det stör..Nya vårjackan hänger än orörd!!
Det gick bra i Stockholm..Syrran körde som en liten racerförare..jag är inte van i storstan och i mina hostattacker skulle jag säkert vimsat bort mig totalt!Skitbra med en storasyster vid ratten i sådana lägen..Jag packade min bil full med tavlor.Vi fick låna en lägenhet på Vasastan och hittade dit galant..Herregud vad svårt att hitta parkeringsplats och så tätt de parkerar...Stackars min bil, den rusade i motorn när vi skulle i uppförsbacke ta oss ur den trånga knipan...hua.....Första kvällen var vi bara inne, och fick besök av kära kusin..Sen kunde vi inte sova på natten, för mkt kaffe tror jag. Pratade och pratade..sen tryckte jag in öronpropparna nästan till hjärnbalken, för syrran snarkar..Jag snarkar jag med, sa syrran, men det vill jag inte tro på...Hostade hela natten, sådan tur att syrran också tryckte in örongranarna!!!..De små gröna öronpropparna från apoteket, ser ut som granar. De är bäst tycker jag, om man tar bort snöret, för det kan man ju strypa sig i??...
Sen var det hämtning tidigt på lördagsmorgon, och iväg till Vårsalongen....Ja den låg nere i en källare i Spånga...som var ett mkt fint Café...Inte tror jag att så många gäster hittar dit, det låg lite osynligt..Men nu hänger mina tavlor där i allafall...och det såg jättebra ut..För att få hänga på de stora fina Gallerierna, då måste man vara känd och välutbildad, kan jag förstå.....Men man måste ju nånstans börja..Sålt fyra tavlor i lördags :-), och de hänger till den 16/4..så det kan hända saker än..Det roliga är ju att visa upp...och det kom en hel del folk i Lördags..Kul att prata med och de blev bjudna på våfflor!! Fick god respons på tavlorna!!! De passade verkligen in i miljön och färgerna!!
Syrrans båda söner kom dit, och min son från Umeå..och lilla pappsen Tur att släkten ställer upp!!!.det var jättekul...Vi åt en mkt god middag i Alvik ( tror jag det hette)..på en stensugnspizzeria där..Min kalvfilé var helt underbar.....smalt i munnen, och såsen var gudomlig!...
Idag, söndag, på hemvägen slankt vi in på Taxinge Slott...på lunch..och kakbuffé-..Har aldrig varit där..Tårtor och kakor och bullar..bitar...ja allt onyttigt man kan tänka sig!!.Kära nån vilket kaffebrödsbuffébord!! Det maffigaste jag har skådat!! Åt först kycklingsoppa, sen en jätte chokladtårtbit...sen hade jag ont i magen resten av hemresan!! Shoppade lite i bodarna där..en helt underbar gosekanin till mitt barnbarn Ines!! Och en trevlig porslinscupcakeskål med lock, till mig själv!! Helt onödig men söt för mitt köksfönster....Vi tänkte gå på Modevisning också..Fullt av kvinnor i lång kö..Camilla Thulin skulle visa kläder och prata mode.....men vi missade biljetterna..Tyvärr, det hade varit skoj!!
Hemma efter en händelserik helg, och dags att krypa till kojs..
Hostar fortfarande väldigt mycket, men är annars pigg, så i morn går jag till jobbet,hurra!!!!! Vad skönt det är att vara frisk igen!!!! Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

7 kommentarer:

  1. Grattis Karina till utställningsframgångarna! Fyra tavlor redan sålda! Inte illa! Nu är det bara att sätta igång och måla allt vad tygen håller:).
    Vad jag såg av tavlorna på bilden så ser de härliga ut och personliga, ingen dussinvara precis. Jätteroligt!
    Hoppas att du får en fin jobbdag imorgon!
    Karinkram!

    SvaraRadera
  2. GRATTIS!!! vad kul att du sålde, det är ju trots allt inte så kul att komma hem med alla tavlor från utställningen, du verkar ha haft det trevligt,
    ja..så var det min tur att bli förkyld..
    men det går väl över, atjo och godnatt.....

    SvaraRadera
  3. Grattis!
    Du den där badkarsdonnan blev den såld? Jag gillar den stenskarpt!
    Du verkar ha haft det riktigt kul uppe i storstan. Inte tror jag att du snarkar så sa hon säkert din kära syster bara för att hon var den som drog "stock".

    SvaraRadera
  4. Vilken fin och händelserik helg du har haft! Och grattis till framgången :-). Dina tavlor passar verkligen in i miljön där, från bilden att döma!
    Lycka till under resten av tiden.
    kram, Ann-Mari

    SvaraRadera
  5. Vad roligt att det gick så bra och blev en så härlig helg att minnas länge! Jag har också försökt att fika på Taxinge slott och smaka på deras berömda kakor, men då var det julmarknad och JÄTTELÅNG kö till fiket. Vi gav upp till slut.
    Kram
    Kerstin

    SvaraRadera
  6. Men det var en fullspäckad helg!! Så snyggt det blev på caféet!! Nu håller jag tummarna för att det blir riktigt mycket folk där också, och att du får sälja många tavlor. Sen är det bara att börja om...
    Förstår nu att Taxinge är väl värt ett besök. Har sett att de har julmarknader som är väldigt populära, men inte att det var öppet "vanliga" helger. Så nu skriver jag upp det i "endagsutflykter" boken...som det ser ut nu är det max vad som kan bli denna sommar.
    Ha´det så gott nu och hoppas hostan ger sig snart, annars så blandar jag lite här och kommer in med...
    Kram kram

    SvaraRadera
  7. Men vilken helg du å din kära syster har haft, tur att du hade en privatchaufför i storstan...man har ju det när man blir kändis !!!! =D
    Och dina tavlor hänger så fint där på väggen, förstår att du fick känna dig stolt...det ska du vara också...
    Grattis till din utställning hoppas det leder till många slantar i börsen...och mera målade tavlor...
    Du har väl fotat alla dina verk ????
    Jag har inga verk att fota....ryggvärk räknas ju inte !!!!!

    Tjingeling bra att du kryat på dig.

    SvaraRadera